Fakta

 

Fårön Stugby ligger 5 km nordost om Piteå. Här finns ca 50 stugor med plats för sammanlagt 300 gäster. Det finns även husvagnsplatser samt ett annex med 13 dubbelrum. Stugbyn är öppen för allmänheten.

1984 renoverades stugbyn för totalt 6 miljoner kronor. Upprustningen av stugbyn har bland annat inneburit tre nya servicehus med tvättmaskiner, torkskåp, toaletter och duschmöjligheter. Då stugorna är utrustade med det mesta behöver du bara ta med dig sänglinne med påslakan och handdukar. Spjälsängar till barnen går att låna. .

 

Boendetyper
Äldre stugor

 

De lite äldre stugorna som finns att välja bland är 3-bäddsstugor, 4-bäddstugor . I dessa stugor finns minikök med kokplattor, kylskåp och köksutrustning. För toalett hänvisas man till servicehus ute på området. På bilden stugan Falken. 

 

Nya stugor

Dessa fyra stugor byggdes sommaren 2002, och innehåller samma utrustning som de gamla stugorna. Dessa stugor är 6-bäddsstugor. Ingen toalett finns.

 Handikappstugor
Handikappstugorna har högre standard och är handikappanpassade. I dessa stugor finns, förutom den allmänna utrustningen,
även toalett, dusch och tv.

Annexet

Annexet har vandrarhemsstandard, och innehåller 13 dubbelrum. Här finns gemensamt kök och i korridoren finns toalett och dusch. Till höger det gemensamma rummet och ett av sovrummen.

Husvagnsplatser

På stugbyn finns även 100 husvagnsplatser med el.
I servicebyggnaderna finns nybyggda toaletter och dusch möjligheter